Nya Varvsallén 21

Anno 1805

Välkommen till Nya Varvet och denna unika miljö.

Det vackra Ankarhuset - en putsad skönhet - byggdes 1805 och vi har fått äran att försälja denna fina 4:a om 145 kvm belägen tre trappor upp med bästa läget och fantastisk utsikt mot hamninloppet. Idylliskt område med elegant parkliknande miljö.

Lägenheten är fördelad på vardagsrum, allrum/sovrum med braskamin, köket totalrenoverades i modern stil 2017, 2 sovrum samt helkaklat badrum 2009 och separat wc.

Brf Ankarhuset ingår i Nya Varvets Samfällighet som man blir automatisk medlem i. Samfälligheten har bland annat en tennisbana nedanför Ankarhuset, en lekpark vid allén ner till hamnen och en fruktträdgård.

Området var i marinens ägo fram till 1985 då det såldes till civila intressen och bostadsrättsföreningen Ankarhuset Nya Varvet bildades. De flesta byggnaderna minnesförklarades 1935 och området dock fått behålla sin gammaldags charm. Föreningen Ankarhuset är lågt belånad och består av 10 lägenheter.

Byggnad 7 "Ankarhuset" Byggnaden har en dominerande placering på höjden av en sluttning med magnifik utsikt över Nya Varvet och hamninloppet.

Huset är byggt efter ritning av Fredrik Magnus Piper. Byggtiden löpte från 1805-1813. Från 1829 användes byggnaden samtliga utrymmen som tjänstebostäder för officerare och civila tjänstemän. Framför huset finns en gräsrondell med en centralt placerad blodlönn som vårdträd.

Fasad är slätputsad i rosa kulör. Entrén är omgiven av inramade smidesarbeten bestående av delfiner, ankare och kanonkulor. Därav namnet Ankarhuset. Trapphuset har bevarade detaljer som kryssvalv och kalkstensgolv. Sadeltaket är täckt med skifferplattor.

Välkommen på visning! Med respekt för varandra så är det enbart bokade visningar med 1-2 sällskap per visningstid. Glöm ej att meddela försening eller om Ni inte har möjlighet att komma.

  • Area: 145 kvm
  • Rum: 4 rum
  • Område: Nya Varvet
  • Byggnationsår: 1805-1813
  • Typ: Bostadsrätt

Ansvarig mäklare